Parteneri


Primaria Craiova




Directia Judeteana de Sport Dolj




RAT Craiova




Sala Polivalenta Craiova






Sponsor principal al echipei feminine de tenis de masă

 


 

 

 




     Interviuri


04.03.2014

     Dănuţ Paul Ceici, pregătit să revină în sport


     Dănuţ Paul Ceici va reveni de pe 1 aprilie pe stadion, înr-un mod oficial, reluându-şi pregătirea după accidentul nefericit de maşină pe care l-a suferit în primăvara anului trecut şi care l-a ţinut în afara activităţii sportive pentru o perioadă îndelungată. Cel poreclit „Câinele” de colegi şi prieteni a efectuat ieri o ultimă intervenţie medicală la membrul inferior drept, cel „şifonat” destul de rău după accident. Sprinterul va începe să se pregătească din nou de la începutul lunii viitoare şi are intenţia să participe la Campionatul Naţional din Vară, primind acordul medicilor, însă nu va forţa pregătirea şi nici nu îşi propune o clasare superioară la naţionalele din vară, fiind conştient că nu are încă posibilităţile necesare. Acesta îşi face gânduri de medalii începând din iarna anului viitor, când consideră că se va putea bate iarăşi cu şanse concrete la medaliile naţionale. Dănuţ aspiră ca în viitor, după ce îşi va recăpăta forma care l-a consacrat, să păşească pe prima treaptă a podiumului naţional şi să devină cel mai rapid om din ţară, acest vis fiind motorul care îi menţine în viaţă ambiţia şi dorinţa de muncă. Atletul legitimat la clubul nostru se va pregăti în continuare sub îndrumarea lui profesorului Mihai Chelariu, cel care i-a pus „cuiele” în picioare şi care i-a fost ca un tată în toţi aceşti ani. Iată în continuare un interviu cu Dănuţ Paul Ceici, „câinele” care vrea să „muşte” din nou din pista de atletism:
     
     Rep: Salut „câine”. Cum te simţi după operaţie ?
     Dănuţ Ceici: Salut. După operaţie mă simt foarte bine, totul a decurs normal. Ieri am fost operat(n.r luni) şi azi(n.r marţi) mi-au dat drumul acasă. Peste 12 zile îmi vor scoate firele şi apoi totul revine la normal.
     R: Când te vedem înapoi pe stadion şi în competiţii ?
     D: Am primit acordul doctorilor ca de pe 1 aprilie să revin la antrenamente. Desigur, nu am voie să forţez, voi începe uşor-uşor cu pregătirea, alergări uşoare, câteva exerciţii specifice, după care, pe măsură ce trece timpul şi muşchii devin mai puternici, voi putea să mă antrenez mai intens. Despre competiţii pot spune că eu mi-am propus să particip la Campionatul Naţional din această vară şi sper să nu întâmpin probleme la pregătire. Sunt conştient că nu pot încă aspira la un loc superior. Dar îmi este dor să simt atmosfera unui concurs şi nu cred că mai pot rezista.
     R: Cum ai trecut peste această perioadă “neagră” din viaţa ta şi din cariera de sportiv ? Bănuiesc că ţi-a fost greu să stai departe de stadion.
     D: A fost o perioadă foarte grea, dar am fost ajutat de mulţi oameni să trec cu bine peste ea. Şi aici vreau să le mulţumesc mult domnului director de la clubul pe care îl reprezint, Sorin Manda, care m-a sprijinit în orice direcţie, şi colectivului de la Prokinetic, care m-a ajutat extraordinar de mult cu perioada de recuperare, sunt adevăraţi profesionişti, dar şi tuturor celor care mi-au fost alături, în mod special iubitei mele, Adelina, fără de care aş fi trecut mult mai greu prin asta şi, desigur, ambelor familii ale mele, cea biologică şi cea sportivă. Într-adevăr, mi-a lipsit mult stadionul, atmosfera de acolo, depunerea unui efort fizic, dar dacă ar fi să aleg cel mai mare regret a fost că nu am putut să fiu prezent la Zurich cu ştafeta de 4x100 de metri la Campionatul European, dar suferinţa mi-a fost îndulcită de performanţele iubitei mele Adelina Tănăsie, fiind un mare suporter al ei.
     R: Ce te determină să revii în sport şi să continui să faci performanţă ?
     D: Singura dorinţă care mă face sa continui în sport este că eu cred că încă nu mi-am spus ultimul cuvânt şi aş putea să îmi împlinesc visul de a fi cel mai rapid om din România, adică să devin campion naţional la proba de 100 de metri.
     R: Nu îţi va fi greu să munceşti din nou, după o pauză destul de lungă ?
     D: Să îmi fie greu să muncesc ? Niciodată. Iubesc atletismul şi dacă îţi place ceea ce faci, nimic nu e greu. A fost o pauză lungă, ce-i drept, dar prin antrenament şi spirit de sacrificiu orice obstacol poate fi învins. Când ai un ţel bine stabilit şi îţi doreşti să ajungi sus, faci tot ce îţi stă în putinţă pentru a fi acolo, printre campioni.
     R: Ştim că în perioada în care te-ai “deconectat” de la practica sportivă, ai început să dezvolţi o carieră de antrenor şi pregăteşti o tânără atletă. Cum a fost această experienţă ? Te-ai gândit la o carieră în antrenorat dacă nu vei mai putea face sport ?
     D: Aşa eşte, din luna octombrie 2014 am început să pregătesc o fată, Roxana Dumitru se numeşte, care îşi doreşte cu ardoare să ajungă o atletă de performanţă. Am încercat pe cât posibil să îi împărtăşesc din experienţa mea ca sportiv, dar mă sfătuiesc cu antrenorul meu, Mihai Chelariu, şi cu colegul meu de antrenament, Marius Buşcă, în privinţa antrenamentelor Roxanei. Şi ca să îţi răspund la a doua întrebare, m-am gândit şi îmi doresc să continui într-o carieră de antrenor când nu voi mai putea face sport de performanţă. Să scot campioni care să facă cinste României în competiţiile internaţionale.
     R: Cu cine te vei antrena în continuare ?
     D: Eu îmi doresc ca pregătirea să o fac tot cu profesorul Mihai Chelariu, care mi-a fost ca un tată în sport. Ştiu că dânsul are nişte probleme de sănătate, am mai vorbit la telefon, ne-am mai întâlnit la club, şi o să îl vizitez după ce îmi scot firele. Îi doresc multă sănătate şi sper ca dânsul să îşi revină cât mai repede ca să ne apucăm din nou de treabă.
     R: În final, când crezi că vom vedea un nou Dănuţ pe podium, cât timp preconizezi că te va costa revenirea la forma care te-a consacrat ?
     D: Eu îmi doresc să revin la o formă bună într-un timp cât mai scurt cu putinţă, dar trebuie să o iau uşor pentru că nu vreau să am parte de surprize neplăcute. Chiar dacă operaţia a avut succes şi recuperarea a fost bună, nu poţi ştii niciodată când va recidiva, aşa că nu are rost să risc nimic, plus că am nevoie de o perioadă de pregătire mare pentru a recupera ce am pierdut în acest timp. Eu cred că din ianuarie 2016 aş putea să mă bat din nou pentru medaliile naţionale.
     
     Dănuţ Ceici are în palmares două titluri de vicecampion naţional, la 100 de metri şi 200 de metri, un titlu de campion balcanic cu ştatefa României de 4x100 de metri şi patru participări la Campionatul European pe Echipe, pe lângă alte medalii la competiţiile naţionale şi internaţionale. Cel mai bun timp înregistrat de “câine” în proba de 100 de metri este de 10, 62 sec., iar în cea de 200 de metri este de 21, 31 sec.

 

23.02.2014

     Jean Bărbosu: „ Sunt scrimeri desăvârşiţi, şi-au dorit mult acest titlu”


      Performanţa reuşită de echipa masculină de spadă a CSM Craiova la Campionatul Naţional de Tineret(U23) a încununat ambiţiile protagoniştilor acestui rezultat. Muncitori şi pasionaţi de duelurile pe planşă, cei patru muschetari ai clubului nostru care şi-au impus punctul de vedere în întrecerea pe echipe la naţionalele de tineret la spadă, Bogdan Anghel, Tatian Bolboceanu, Sevastian Castravete și Laurențiu Ricuță, sunt lăudaţi fără ezitare de către antrenorul Jean Bărbosu, care îi consideră o adevărată mândrie pentru scrima craioveană. Acelaşi antrenor nu se fereşte să spună că a prevăzut două medalii în contul spadasinilor pregătiţi de el, pentru competiţia din capitală, cunoscând dorinţa pentru performanţă a celor patru scrimeri. “Noi avem echipă campioană şi nimeni nu poate să conteste acest lucru. Sunt nişte băieţi care au o dorinţă extraordinară de a câştiga. Ei se înţeleg atât de bine, reprezintă o familie atât în cadrul activităţii sportive, dar şi în afara ei. Dacă un coleg pierde, celălalt recuperează. Se completează reciproc. Sunt foarte buni prieteni şi în acelaşi timp sunt foarte tineri. Au timp să progreseze şi cu siguranţă vom avea rezultate bune şi la seniori cu aceşti băieţi. Plecasem cu acest gând, să cucerim două medalii, una la individual şi una la echipe. Aspiram la un titlu de campioni, pentru că ideea băieţilor noştri e întotdeauna să câştige primul loc. Sunt foarte muncitori, sunt studenţi şi fac eforturi mari pentru a face performanţă. Vin la absolut toate antrenamentele, răspund la tot ce le cer, dar important este că dorinţa lor de a câştiga este foarte mare. Clubul i-a ajutat, au răspuns la cerinţe, şi-au făcut datoria şi toată lumea este mulţumită.”, a declarat Jean Bărbosu, antrenorul secţiei de scrimă a CSM Craiova. Pentru seniori bazele par a fi puse, dar după părerea aceluiaşi antrenor, ar mai fi nevoie de unu-doi sportivi de valori apropiate cu cei patru spadasini, pentru a obţine rezultate concludente cât mai rapid posibil. „Eu cred că ne-ar mai trebui unu-doi sportivi de o valoare apropiată, pentru a putea face o echipă de certitudine la seniori, dar având în vedere că aceşti copii au doar 21 de ani, vor mai trage la tineret încă doi ani şi dacă aşa devreme au ieşit pe locul I, avem premise favorabile pentru un viitor bun şi la seniori. Toţi sportivii aceştia sunt o mândrie pentru clubul lor.”, a explicat Bărbosu. În continuare, obiectivele echipei masculine de spadă vor consta în calificarea în divizia A şi menţinerea în acest eşalon, precum şi obţinerea rezultatelor meritorii la campionatul naţional de seniori şi Cupa României. “Pentru viitor avem campionatul naţional de seniori şi Cupa României la spadă, precum şi etapa de divizie în mai, unde sperăm să ne calificăm în divizie şi să rămânem acolo. Eu zic că am putea să încercăm şi o medalie, dar trebuie să rămânem

 

19.02.2014

     Însănătoşire grabnică, Dănuţ! Îţi suntem alături!


      Unul dintre atleţii valoroşi ai clubului nostru a fost implicat miercuri seara într-un accident rutier grav, petrecut între Găneasa şi Pădurea Saru. Ceici Paul Dănuţ se afla într-un autoturism marca Logan, îndreptându-se spre Bucureşti pentru a asista la partida amicală dintre România şi Argentina, când de pe sensul opus un autoturism s-a izbit frontal de maşina în care se afla sportivul nostru. Din fericire, Dănuţ a scăpat cu viaţă din acest accident, alegându-se însă cu o fractură de femur care îl va ţine pe bară cel puţin cinci luni. Dănuţ practică probele de viteză, este component al lotului naţional de atletism, fiind unul dintre atleţii exponianţiali ai României la proba de 100 m. Anul trecut, „câinele”, cum este poreclit Dănuţ de prieteni, câştigase titlul de campion balcanic cu ştafeta, în Bulgaria, iar în vară urma să participe la campionatul naţional de atletism, având şanse reale la o prezenţă pe podium. Din păcate, accidentul suferit de Dănuţ îi va închide acestuia sezonul competiţional prematur, pauza necesară refacerii fiind una destul de lungă. Astăzi(vineri) dimineaţă, sportivul clubului nostru a fost operat cu succes, la spitalul judeţean din Craiova, şi va intra cât de curând în procesele recuperatorii, care să îl repună pe picioare şi să îi ofere posibilitate să revină în elita sportului craiovean. În final, CSM Craiova ţine să exprime opiniei publice că este alături sută la sută de Ceici Paul Dănuţ şi îl va susţine pe tot parcursul perioadei în care desăvârşitul atlet va fi nevoit să reziste în afara pistei. „Toţi cei din cadrul clubului am avut un sentiment amar atunci când informaţia accidentului suferit de Dănuţ a ajuns la urechile noastre, dar am încercat să vedem partea plină a paharului, aceea că este încă în viaţă. Deznodământul putea fi unul mult mai tragic, dar, din fericire, Dănuţ a avut zile şi s-a ales doar cu o fractură de femur, fractură ce îl va ţine însă câteva luni bune pe bară. Dănuţ este un învingător, un atlet foarte pasionat şi serios, şi cu siguranţă va trece cu capul sus peste acest eveniment nefericit. Noi îi suntem alături, îi urăm însănătoşire grabnică şi sperăm să revină cât mai repede în lumina reflectoarelor, deoarece Craiova are nevoie de performanţele sale.”, a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova.

 

19.02.2014

     Soţii Sorescu menţin trează tradiţia aruncărilor lungi din Bănie


      Cosmin Sorescu(38 ani) şi Ileana Sorescu(34 de ani) au avut parte de o carieră sportivă de succes, continuând să practice sportul de performanţă cu aceeaşi pasiune şi la această vârstă
      Doi dintre cei mai longevivi practicanţi ai aruncărilor lungi din Craiova continuă să ţină steagul Băniei atletice sus, concurând încă, în ciuda vârstei înaintate, pentru locurile fruntaşe la întrecerile naţionale. În acest sens, marţi în capitală se va desfăşura Campionatul Naţional de Aruncări Lungi(S, T, J1, J2), competiţie în care Cosmin Sorescu(aruncarea ciocanului) şi Ileana Sorescu(aruncarea discului) vor participa din partea CSM Craiova, ţintind către medalii. Cariera cuplului de aruncători Sorescu a fost una plină de succese, presărată cu numeroase distincţii pe plan naţional, dar şi continental. Cosmin Sorescu a pus prima dată mână pe ciocan la vârsta de 12 ani, când a fost selecţionat de antrenorul Virgil Popescu. După o perioadă petrecută sub „mâna” lui Virgil Popescu, Cosmin s-a transferat în grupa antrenorului care l-a ajutat să facă paşii spre marea performanţă, Lengyel Petre, sub îndrumarea căruia a reuşit să bifeze participarea la Campionatul Mondial de la Osaka. Medaliile de pe plan intern l-au propulsat imediat la loturile naţionale, unde a fost pregătit o scurtă perioadă de timp şi de Doru Agache, atingând performanţa de 76, 46 de metri, al doilea rezultat naţional din toate timpurile la aruncarea ciocanului. Nu mai puţin de 18 titluri de campion naţional de seniori aştern în vitrina ciocănarului Cosmin Sorescu, completate de o invincibilitatea la concursurile naţionale de aruncări lungi, din anul 1995 până la ediţia actuală Cosmin ocupând de fiecare dată prima treaptă a podiumului. Sorescu este şi recordmanul României la numărul de titluri obţinute consecutiv, acestea atingând cifra 15(intervalul 1997-2011). Dar rezultatele meritorii nu au venit doar pe ruta campionatelor interne, numeroase medalii venind şi dinspre balcani. Acelaşi sportiv şi-a mai trecut în bilanţ şi o participare la Campionatele Mondiale de Atletism de la Osaka din 2007, prezenţe la Campionatele Europene, dar şi locuri fruntaşe la Cupa Europei. De cealaltă parte, discobola Ileana Sorescu a pătruns în căile sportului tot la vârsta de 12 ani, în Craiova, fiind descoperită de antrenorul Bădescu Constantin. Uşor-uşor microbul aruncărilor a străfulgerat şi în pieptul craiovencei, care după ani de muncă a cules laurii aşteptaţi. Pregătită pe parcursul carierei şi de antrenorii Benga Ion, Doru Agache, Lengyel Petre, Ileana deţine în portofoliu trei titluri de campion naţional, două titluri balcanice la seniori, dar şi un număr notabil de medalii la competiţiile interne şi balcanice. Cel mai sonor rezultat din registrul craiovencei este performanţa reuşită la europenele de tineret din 2001, când Ileana Sorescu a păşit pe a doua treaptă a podiumului, contabilizând medalia de argint în proba de aruncare a discului. Pe scurt, familia Sorescu are cu ce să se mândrească în materie sportivă şi în acelaşi timp reprezintă un exemplu de urmat pentru noul val de atleţi, care au ce învăţa din experienţa celor doi aruncători importanţi ai României. Într-un scurt interviu, familia Sorescu a explicat secretul unei vieţi sportive cât mai prospere, dar şi cum poţi fi la înălţime practicând trei meserii: de părinte, antrenor şi sportiv.
      Rep: Cum se îmbină cele trei meserii: de sportiv, antrenor şi părinte ? Cosmin şi Ileana Sorescu: „ Antrenor – părinte – sportiv, reprezintă un trio care la prima vedere pare o misiune grea pentru orice om, dar dacă în discuţie intră plăcerea şi pasiunea, lucrurile se simplifică automat. Este adevărat, trebuie să te împarţi între toate, bineînţeles să te ocupi în egală măsură de fiecare, dar atunci când practici meseriile care simţi că te definesc, nu poţi fi epuizat.”
      Dacă ar fi să facem o comparaţie, în ce situaţie se găseau probele de aruncări în România la momentul când aţi început să faceţi parte din acest fenomen şi cum vedeţi această ramură a atletismului în zilele noastre ?
     Cosmin şi Ileana Sorescu: „Când noi am intrat ca juniori era un nivel mult mai ridicat faţă de ceea ce putem observa în zilele noastre. Am încercat să îl ducem cât mai sus, să performăm în ceea ce facem, concurenţa fiind mai acerbă. Pentru noi rezultatele de acum nu sunt extraordinare, dar având în vedere că trebuie să ne împarţim între cele trei meserii, încercăm să ţinem pasul cu cei tineri.”
     Rep: Aveţi o vârstă la care mulţi sportivi încep să îşi „pună ghetele în cui”. Cum aţi reuşit să vă păstraţi dorinţa de a face sport după toţi aceşti ani ? Pe scurt, care este secretul longevităţii în viaţa unui sportiv ?
     Cosmin şi Ileana Sorescu: „Pasiunea şi microbul. Pasiunea, plăcerea, pentru ceea ce faci te îndeamnă să nu renunţi, să munceşti în continuare şi să doreşti să faci performanţă. Ulterior plăcerea a devenit meserie şi asta încercăm să le transmitem şi celor tineri.”
      Ce vă doriţi anul acesta pe plan competiţional ?
     Cosmin şi Ileana Sorescu: „Sperăm să continuăm să bifăm prezenţe pe podium, pentru că ne dorim în continuare să fim cei mai buni la meseria pe care o praticăm şi să le arătăm sportivilor nou intraţi în branşă că dacă eşti serios şi munceşti poţi avea o carieră competiţională lungă şi plină de succese.”

 

19.02.2014

     Marius Ionescu, în căutarea ingredientului secret al kenienilor

     Maratonistul craiovean se pregăteşte în Kenya alături de campioni olimpici
      Aflat în Kenya de la începutul lunii ianuarie, Marius Ionescu este nerăbdător să vadă rezultatele pregătirii, în condiţiile de pe continentul “mamă” al alergătorilor de fond. “Piciul”, cum este numit de prieteni, a trăit pe propia piele intensitatea şi solicitatarea unei lecţii de pregătire, alături de coloşii curselor lungi, ca Mo Farah sau Ezekel Kemboi. Specializat în probele de maraton, Marius Ionescu a ales să se pregătească în Kenya, la un campus preferat de majoritatea performerilor în probele de fond la nivel mondial, considerând că în acest fel se va naturaliza cu munca pe care o depune un campion olimpic. « În acest loc se antrenează cei mai buni atleţi la nivel mondial. Am avut ocazia să fac antrenament cot la cot cu sportivi extraordinari, ca englezul Mo Farah, campion olimpic în 2012 şi dublu campion mondial. Alături de el în campus se mai află şi campionul olimpic în proba de 1500m - Taoufik Makhloufi din Algeria, iar de asemenea şi Gamze Bulut din Turcia Este un campus la altitudine, peste 2200 de metri, unde îşi desfăşoară pregătirea campioni olimpici. Sunt curios să văd care este "secretul-secretele" lor. Până acum totul a decurs bine, antrenamentele au fost solicitante, dar aştept să văd şi rezultatul.”, a declarat Marius Ionescu.
      Marius Ionescu: “Antrenamentele merg bine, aştept să văd şi rezultatul”
      Totuşi, “Piciul” susţine că schimbarea de fus orar, precum şi impactul cu noile condiţii atmosferice, pe care organismul său le-a asimilat ceva mai lent, i-au îngreunat puţin perioada de acomodare, dar după un anumit timp totul a intrat în normalitate. “La început a fost puţin mai greu. Schimbarea de fus orar, precum şi adaptarea la condiţiile atmosferice a durat mai mult decât de obicei, dar după o perioadă totul a intrat în normal. Antrenamentele merg bine şi aştept cu nerăbdare să văd rezultatul lor.”, a mărturisit “Piciul”. În fiecare zi petrecută sub soarele arzător al Africii, Marius Ionescu a căutat şi continuă să scormonească după ingredientul secret al kenienilor, în paralel cu pregătirea profesionistă pe care o desfăşoară zi cu zi. “Piciul” a reuşit să analizeze factorii de succes ai fondiştilor produşi de continentul african, ajungând la concluzia că pe lângă aspectele de factură ereditară, aceştia depun foarte mult efort şi dăruire.“Din ce am văzut până acum şi ce auzisem înainte să ajung în Kenya, pot trage concluzia că secretul kenienilor este munca şi dăruirea, dar cred că au şi ceva avantaje naturale, din naştere, cum ar fi faptul că trăiesc la altitudine, condiţie pe care noi europenii căutăm să o prindem cât mai des în programul de pregătire. Apoi mai intervin şi aspecte de natură fiziologică, pe care eu nu le pot explica.», a precizat craioveanul.
      “Piciul” ţinteşte un loc şase la europene
      Despre condiţiile de pregătire din campusul în care Marius se antrenează de o perioadă bună de timp, maratonistul craiovean este pe deplin mulţumit. “În acest moment în campusul în care mă aflu, se pregătesc şi trei campioni olimpici. Dacă ei nu ai motive de supărare în privinţa condiţiilor de pregătire, nu văd de ce m-aş plânge eu. Condiţiile sunt decente şi te poţi antrena foarte bine.”, a mai spus Marius. Ca în orice sport, la finele perioadei de pregătire, se intră treptat în perioada competiţională, unde urmează să se culeagă laurii. Anul acesta, “Piciul” are în vederi două competiţii de mare anvergură, Campionatul Campionatul Mondial de Semimaraton şi Campionatul European de Atletism. Marius Ionescu se va întoarce în România în luna martie, după ce îşi va testa nivelul de pregătire la un concurs în Olanda. Maratonistul craiovean va trage primele concluzii concludente asupra stagiului din Kenya la sfârşitul lunii martie, când va alerga în Danemarca la mondialele de semimaraton, competiţie la care îşi propune un loc în primii 20. În vară, Marius va transpira pentru a prinde top six-ul în proba de maraton la europenele de atletism. “Pregătirea în Kenya o să dureze cel puţin două luni, iar întoarcerea acasă va fi în martie, după ce am să particip la un concurs de verificare în Olanda. După cursa din Olanda, urmatoarea competiţie internaţională o să fie la sfârşitul lunii martie, mai precis Campionatul Mondial de Semimaraton din Danemarca, unde sper să termin cu un record personal şi în primii 20. O altă competiţie foarte importantă pentru mine va fi Campionatul Europaean din vară, la care voi participa în cursa de maraton şi sper să termin în top 6.”, a comentat obiectivele acestui sezon, Marius Ionescu.

 

18.02.2014

     Sorin Manda: "Craiova poate şi trebuie să organizeze cât mai multe competiţii naţionale"

     În ultimii ani, Craiova nu a mai reprezentat un punct de referinţă pentru organizarea de competiţii la nivel naţional. Deşi tradiţia sportului românesc şi-a găsit un izvor generos de talente în Bănie, capitala sudului nu a desemnat în perioada recentă o atracţie principală pentru federaţiile de specialitate, în a organiza şi susţine etape naţionale. În acest an, clubul nostru a reuşit să preia organizarea campionatului naţional de cros(juniori III, copii I, II şi III - 29 martie), precum şi Cupa Românei la Marş(seniori, tineret şi juniori - 1 noiembrie), competiţii ce se doresc a fi un bun prilej pentru cetăţenii municipiului în a descoperi beneficiile atletismului şi a-i îndemna pe părinţi să îşi încurajeze copiii să practice un sport. Astfel, pe lângă cele două concursuri din cadrul calendarului competiţional al federaţiei de atletism, CSM Craiova doreşte să mai aducă în oraş şi faze naţionale la lupte libere, box, concursuri de echitaţie, precum şi un tur de ciclism. Discuţiile sunt avansate, la ciclism lucrurile sunt deja puse la puncte, iar se pare că în acest an Craiova va fi sălaş pentru mai multe evenimente sportive de nivel naţional. "Din punctul meu de vedere cel mai important lucru este reînnodarea unei tradiţii, pe care municipiul Craiova o avea în organizarea de competiţii din calendarul federaţiei române de atletism. A trecut o perioadă destul de lungă, în care s-a oprit această organizare a competiţiilor. Reprezintă totodată şi un punct zero, în care tot ceea ce înseamnă mişcare atletică din Craiova trebuie să se pună la masă şi să organizăm împreună. Noi(n.r CSM Craiova) suntem cei care am făcut cererea de organizare, dar cu siguranţă avem nevoie şi de ajutorul celorlalte cluburi cu secţii de atletism din Craiova. În acelaşi timp, reprezintă şi o bună propagandă a atletismului, în sensul că, părinţii, copii, pot să vină să urmărească aceste întreceri şi să conştientizeze beneficiile pe care le aduce atletismul. Sunt două competiţii, nu de o anvergură extraordinară, dar care vor avea un impact plăcut asupra publicului. Este vorba despre campionatul naţional de cros juniori 3, copii 1, 2 şi 3, ce va avea loc pe 29 martie, probabil în Parcul Nicolae Romanescu, şi la începutul lunii noiembrie Cupa României la marş, seniori, tineret şi juniori. Există tradiţie atât în ceea ce înseamnă cros, cât şi ceea ce înseaemnă marş şi ne dorim ca anul viitor, dacă reuşim să susţinem cu brio aceste competiţii, să organizăm şi altele, de ce nu, odată cu punerea în folosinţă a stadionului de atletism din complexul Ion Oblemenco să avem şi finala campionatului naţional de seniori în aer lliber. Până la urmă este un lucru benefic că Primăria, Consiliul Local, se gândesc să facă stadionul de atletism, nu sunt multe, sau cred că nu este niciun stadion special pentru atletism în ţară şi atunci trebuie oarecum transferată toată mişcarea atletică spre această zonă, pentru că atât tradiţia Craiovei, dar şi a Olteniei, care până la urmă este inima mişcării atletice din România, ne îndeamnă spre acest lucru. Trebuie să se întâmple foarte multe evenimente sportive la Craiova, pentru că merităm şi ştim să le organizăm. Încă nu s-a definitivat calendarul pentru toate federaţiile la care clubul nostru este afiliat, dar ne dorim din toată inima ca la cele la care se poate, şi exclud aici tenisul, pentru că îţi trebuie o bază propie, iar noi nu o avem, să organizăm etape naţionale. Pot să vă dau ca sigură în jurul datei de 1 iunie, când vom avea trei zile de ciclism la Craiova, o probă de 60-70 km în afara oraşului, o probă de viteză în oraş, iar una pentru amatori. Este o promisiune din partea federaţiei române de ciclism, este prinsă în calendar. Totodată vă pot da ca sigură o finală la lupte libere, fie că este cea pe echipe, fie că este finala de seniori, de ce nu, o competiţie pe care vrem să o organizăm în sala polivalentă, pentru că ne trebuie spaţiu şi sperăm să găsim înţelegere acolo. Pot să vă spun că suntem în discuţii destul de avansate, şi este unul dintre motivele pentru care calendarul federaţiei de echitaţie nu s-a definitivat, pentru că dorim să ne strecurăm cu o etapă de campionat naţional şi la echitaţie şi plus la toate celelalte ramuri suntem în discuţii, unde se poate, se poate, unde nu se poate, nu se poate. Trebuie să aducem în faţa publicului spectator competiţii importante şi să promovăm sport, nu can-can şi alte lucruri. Suntem un club sportiv şi trebuie să ne ocupăm cu sportul. Avem şi o obligaţie faţă de cetăţenii municipiului să putem să le prezentăm o cât mai largă paletă de sporturi, pentru ca în viitor copiii Craiovei să aibă de unde să aleagă şi să facă alegerea corectă. Pentru că dacă nu vezi cu ochii tăi o competiţie, nu vezi ardoarea, bucuria câştigătorului la final, cu siguranţă nu vei fi atras de sport." a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova.
     Atleţii clubului şi-au îndeplinit obiectivul la naţionalele de sală
     În altă ordine de idei, directorul CSM Craiova, Sorin Manda, a vorbit şi despre rezultatele recente obţinute de atleţii clubului nostru la naţionalele de seniori şi tineret în sală. Totalul de distincţii a fost în număr de cinci, dintre care două au desemnat campionii naţinonali în probele de triplusalt şi 3000 de m, Marian Oprea, respectiv Marius Buşcă. Reuşita lui Buşcă şi titlul lui Marian Oprea au reprezentat performanţele cheie în această competiţie pentru clubul nostru, constituind două rezultate în premieră. În sensul că fondistul Marius Buşcă a cunoscut pentru prima dată supremaţia pe plan intern la o probă individuală, iar "Struţul" şi-a pus pentru prima dată semnătura în cartea campionilor a CSM Craiova. Per total, comportamentul atleţilor de la CSM Craiova, la CN de sală, s-a pliat pe gândurile conducerii, fiind notate cu calificativul "foarte bine". "A fost finala campionatului naţional de seniori şi tineret în sală, clubul sportiv municipal, aşa cum am şi anunţat printr-un comunicat de presă, a avut rezultate care din punctul meu de vedere sunt foarte bune. Mă gândesc la performanţa pe care a obţinut-o Marian Oprea la triplusalt şi reconfirmarea baremului pentru mondiale. Mă refer la performanţa nouă, dacă este să îi spun aşa, a lui Buşcă, de campion naţional, şi vă spun că este o performanţă aşteptată şi o performanţă muncită. Este îmbucurător pe de o parte din punctul clubului de vedere şi a relaţiei mele cu Marius, că el a reuşit la 35 de ani să iasă campion naţional, dar este însă o problemă pentru atletism în general, să nu reuşească să dea produse noi. Eu dacă aş fi atlet şi dacă aş avea 23-24-25 de ani, şi campion naţional ar ieşi un sportiv cu 10 ani mai mare ca mine, aş pune ghetele în cui, cum se spune. Nu este normal să nu existe sportivi care să nu vină din urmă, este ecartul foarte mare între sportivii de vârstă cu Marius şi juniorii, unde la fel este o efervescenţă, şi cred că declinul atletismului românesc abia a început să îşi arate colţii. Dar performanţa lui Marius nu este de neglijat, el dovedind prin acest titlu că dacă eşti serios şi perseverent, poţi să confirmi şi la o vârstă mai înaintată, cum a făcut-o el la naţionalele de sală la sfârşitul săptămânii trecute. Altfel, mă bucură foarte mult şi performanţa sportivilor noştri la tineret. Vorbesc de Ioan Piţigoi, care deşi este un sutist de excepţie al României, în probele de 60 nu a confirmat niciodată, dar nu este o tragedie. Oricum locul doi la tineret, el fiind în ultimul an de juniori 1, este o performanţă remarcabilă şi îi urez succes săptămâna această când va avea loc finala de juniori. Sima Ana-Maria, la fel, este o bucurie, faptul că am adus-o la club şi a obţinut o medalie de bronz la tineret. Dacă este să trag o concluzie, vă spun decât că, din cinci medalii pe care le-am obţinut, patru au fost dobândite de sportivi pe care i-am adus în această iarnă la club. Din lotul vechi, doar Marius a luat medalie şi îmi pare rău pentru el că nu a reuşit să ia şi la 1500, unde s-a clasat pe patru, cel mai rău loc în orice sport." a comentat rezultatele sportivilor noştri la CN de sală, directorul CSM Craiova, Sorin Manda.

 

28.01.2014

     Marian Oprea: „ Am ales CSM Craiova pentru că îmi place să colaborez cu oameni care vor performanţă”

     Ajuns la un acord cu clubul nostru în perioada de iarnă, „Struţul” este încântat că poate să reprezinte una dintre structurile sportive cu tradiţie din Bănie. Deşi s-a născut la Piteşti, Marian Oprea are legături cu oraşul Craiova încă din tinereţe, deoarece „Struţul” şi-a petrecut viaţa de student pe meleagurile Băniei. Fostul vicecampion olimpic este încântat să facă parte din organigrama unui club cu tradiţie în sportul românesc şi a ales să vină la CSM Craiova pentru că îi place „să colaboreze cu cluburi care sunt implicate în sportul de performanţă”. „CSM Craiova mi-a făcut o ofertă bună şi ne-am înţeles din toate privinţele. Sunt încântat să colaborez cu cluburi care sunt alături de sport în general şi sunt implicate în sportul de performanţă. Mi s-a părut un prilej bun, mai ales că eu am legături cu Craiova, pentru că am făcut facultatea aici, şi îmi face plăcere să ştiu că reprezint unul dintre cluburile cu tradiţie în atletism din Bănie.”, a declarat Marian Oprea. Atletul anului în 2013 a participat deja la prima competiţie ca sportiv al CSM Craiova şi prestaţia avută a fost pe măsura calităţilor sale, calităţi ce l-au consacrat ca unul dintre cei mai de succes atleţi contemporani ai României. Într-adevăr, competiţia nu a fost una de calibru, reprezentând pentru majoritatea sportivilor un prilej bun de a se verifica, iar pentru Marian Oprea această întrecere a fost ca un antrenament cu adversari. „Iniţial nu aveam în plan să concurez la prima etapă a CN de sală, dar a fost un antrenament bun până la urmă. A fost o competiţie de verificare, dar rezultatele care vor conta vor fi cele de la etapele finale a campionatelor naţionale de sală şi aer liber. Acolo plănuiesc să urc pe prima treaptă a podiumului.”, a precizat Marian Oprea. „Struţul” se pregăteşte intens în capitală pentru prima competiţie de anvergură la care triplusaltistul va lua parte în acest an. Campionatul Mondial de Sală reprezintă prima ţintă pentru Oprea în 2014, care şi-a propus pentru acest concurs accederea în primii şase. „În acest moment mă concentrez numai asupra campionatului mondial de sală, din luna martie, unde mi-am propus drept obiectiv o clasare în primii şase. După acest concurs va urma campionatul european în aer liber, dar pentru moment forţele sunt direcţionate către campionatul mondial de sală. Pregătirea decurge bine în acest moment, totul este conform planului, iar până la campionatul modial de sală mă voi antrena numai la Bucureşti.”, a mai spus „Struţul”.

 

Agenția națională pentru sport
Federatia
Romana de
Atletism
Federatia
Romana de
Box
Federația Română
de Tenis de Masă
Federatia
Romana de
Ciclism
Federatia
Romana de
Judo
Federatia
Romana de
Lupte
Federatia
Romana de
Radioamatorism
Federatia
Romana de
Sah
Federatia
Romana de
Scrima
Federatia
Romana de
Tenis